عیسی پیله ور
1⃣ آمریکا همسایه مالی بانکی ماست:
به زحمت بتوان در دنیا بانکی یا موسسه مالی پیدا کرد که با آمریکا کار نکند و رابطهاش با آمریکا مهمتر از رابطهاش با ما نباشد. (*)
2⃣ آمریکا همسایه سایبری ماست:
با جهانی شدن اینترنت (سابقا آمریکائی)، قویترین و موثرترین شرکتها و موسسات سایبری آمریکائیاند. میکروسافت، گوگل، فیسبوک، توئیتر، و تقریبا همه شرکتهای زیرساختی و خدماتی اینترنتی-سایبری آمریکائیاند. شرکتهای سایبری بین المللی دیگر کشورها، خیلی کم و معدودند. خدمات آنها هم اغلب کم و محدود است.
3⃣ آمریکا همسایه ما در شبکه جهانی ارزش است:
تولید محصولات و ارائه خدمات در دنیا، در یک کشور و با مواد اولیه یک کشور انجام نمیشود. تولید و توزیع اغلب محصولات با استفاده از مواد و خدماتی انجام میشود که از گوشه گوشه دنیا خریداری میشوند و اغلب لازم است به گوشه گوشه دنیا صادر شوند تا در رقابت با تولیدکنندگان دیگر به صرفه و رقابتی باشد. ارائه خدمات مختلف هم همینطور. همین روابط متعدد، شبکه جهانی درهم تنیدهای است. خیلی بزرگ و خیلی درهم تنیده. و شرکتهای تولیدی و خدماتی آمریکائی تقریبا در هر نقطه این شبکه حضور دارند.
4⃣ آمریکا همسایه ما در آبهایآزاد است
اسفندیار خدایی
🌿 در هیچجای دنیا به اندازه ایران شعار "مرگ بر آمریکا" را نمیتوان شنید و در هیچ کشوری به اندازه ایران پرچم آمریکا سوخته نمیشود. جمهوری اسلامی ایران افتخار میکند که تسلیم آمریکا نشده است و در چهل سال گذشته مقابله با آمریکا را سرلوحه سیاست خارجی خود قرار داده است. در مقابل آمریکا نیز در مقابله با ایران کاهلی نکرده است: حمایت از عراق در جنگ تحمیلی، تلاش برای تغییر رژیم ایران، حمایت از رقبای ایران در منطقه و تحریمهای اقتصادی تنها بخشی از اقدامات آشکار و پنهان آمریکا علیه ایران است. طبیعی است که در مقابل این همه تهاجم آمریکا، سوختن پرچم و شعار مرگ بر آمریکا اقدامات بزرگ و متناسبی نیستند بخصوص که به مرور زمان تبدیل به امری عادی و تکراری شدهاند و دیگر برای رسانه ها جذابیت خاصی ندارند.
🌿 اما ایران در چهل سال گذشته چه ضربههایی به آمریکا زده است؟ چند سرباز آمریکایی به دست ایرانیها کشته شدهاند؟ نیروهای نظامی ایران چند هواپیما و تانک و کشتی و کارخانه آمریکایی را هدف قرار دادهاند و چند میلیارد دلار به آمریکا خسارت وارد کردهاند؟ بدیهی است که کشتن سربازان عراقی در جنگ تحمیلی و یا مزدوران داعشی عرب و پاکستانی و تونسی ضربهای به آمریکا محسوب نمیشود. آمریکا با تحریمها و جنگهای مختلف صدها و بلکه هزاران میلیارد دلار به دولت و ملت ایران خسارت وارد کرده است. بلکه آمریکا توانسته است با ایجاد موج ایرانهراسی در کشورهای عربی و حتی در اروپا، میلیاردها دلار به حساب کارخانههای اسلحهسازی خود واریز کند، و به بهانه مقابله با ایران، ناوهای خود را به خلیج فارس بیاورد و در خاورمیانه صدها پایگاه نظامی بزند و نفوذ سیاسی خود را بسط دهد و کشورهای منطقه را به خود وابسته سازد.
همه آنان که از اغتشاش دلشان خنک میشود: اصولگرایان دلشان از روحانی پر است و این اغتشاش فرصتی است که بتازند، شاید که نوبت پیروزی آنان در انتخابات فرا رسیده.
اصلاحطلبان نومید از اصلاحات ساختاری، روحانی را مقصر میدانند که به اصلاحات پشت کرد و با اصولگرایان همکاسه شد و حال خود را به براندازان نزدیکتر میبینند.
براندازان که کار را تمام میپندارند و با این اغتشاشات خود را به هدف نزدیک میبینند.
اما خیل عظیم ملت که نه اغتشاش را به صلاح میدانند و نه سکوت که کوچک شدن سفرههایشان را میبینند. نه از وعدههای مسئولان دل خوش دارند و نه به اصلاحات امید دارند و نه به براندازان دل میبندند. اکثریتی بلاتکلیفند. نه به دولت اعتماد دارند و نه به انتخابات امیدوارند. نه تبلیغات تلویزیون جمهوری اسلامی را باور دارند و نه به تبلیغات آمریکا و بیبیسی را دلخوش دارند. این حال و روز اکثریت ملت ایران است.
✍ دکتر اسفندیار خدایی
🌿 پس از جنگ جهانی اول و فروپاشی و تجزیه حکومت عثمانی، قدرتهای اروپایی فراموش کردند یا نخواستند که کردها سرزمینی مستقل داشته باشند. امروز کردها عمدتاً در چهار کشور ترکیه، عراق، سوریه و ایران در اقلیت هستند و سالهاست که در آرزوی یک کشور مستقل کُرد نشستهاند. استقلال کردها به دلایل مختلف بسیار دشوار و شاید غیرممکن باشد، اما سوالی که ما اینجا مطرح میکنیم این است که اگر فرضاً یک کشور مستقل تشکیل بشود، آیا اوضاع آنها بهتر خواهد شد؟
🌿 در بهترین حالت، کردستان مستقل کشوری خواهند شد همانند سایر کشورهای خاورمیانه. هیچ دلیلی وجود ندارد که مطابق آن ادعا کنیم نژاد کردها از همسایگان ترک و عرب و فارس خود باهوشنر یا متمدنتر باشند. بلکه دلایلی هست که