موضع معاونین احتمالی کلینتون درباره ایران و توافق هستهای
روزنامه «جروزالم پست» با اشاره به اینکه هیلاری کلینتون، نامزد احتمالی دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، تنها دو هفته دیگر برای معرفی گزینه معاونت اولی خود فرصت دارد، مینویسد، اکنون از میان گزینههای بسیار، تنها چند نام معدود مانده که احتمالاً این سمت را عهده دار خواهند شد... تیم کِین، سناتور ایالت ویرجینیا که اکنون اصلی ترین گزینه معاونت کلینتون شناخته میشود، در جریان مباحثات مربوط به توافق هستهای ایران در سال ۲۰۱۵، خود را به عنوان یکی از جدیترین منتقدین بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل مطرح کرد
به گزارش «تابناک»، روزنامه «جروزالم پست» با اشاره به اینکه هیلاری کلینتون، نامزد احتمالی دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، تنها دو هفته دیگر برای معرفی گزینه معاونت اولی خود فرصت دارد، مینویسد، اکنون از میان گزینههای بسیار، تنها چند نام معدود مانده که احتمالاً این سمت را عهده دار خواهند شد.
به نوشته این روزنامه، در صورتی که بخواهیم از روی موضع گیریهای عمومی و علنی قضاوت کنیم، تقریباً همه گزینههای موجود، حمایت خود را از رژیم اسرائیل اعلام کرده و بر روابط ویژه واشنگتن و تل آویو تأکید نمودهاند. با این حال، آن دسته از این افراد که پیش از این نماینده کنگره بودهاند، حامی توافق هستهای ایران نیز به شمار میروند.
الیزابت وارِن، سناتور ایالت ماساچوست، از جمله سناتورهایی است که بیش از بسیاری دیگر، حمایت خود را از رژیم اسرائیل علنی کرده است. آلن دِرشوویتز، از حامیان شناخته شده رژیم اسرائیل، وارن را «به طرز شگفت آوری طرفدار دوآتشه اسرائیل» خوانده است.
در موضوع فلسطین، وارن از اقدامات یکجانبه فلسطینیها در زمینه فعالیت در سازمانها و نهادهای بین المللی انتقاد کرده و حامی استمرار کمکهای نظامی آمریکا به رژیم اسرائیل بوده است. در جریان حمله اسرائیل به غزه در سال ۲۰۱۴، وی از ارسال کمک نظامی به این رژیم حمایت کرده و این حمایت را چنین توجیه کرد که «اسرائیل در جهانی بسیار خطرناک زندگی میکند»!
با این حال، در موضوع ایران، وارن نیز از توافق هستهای حمایت کرده و آن را «بهترین گزینه موجود» خوانده است. وی نیز همچون کین از حضور در جلسه سخنرانی نتانیاهو در کنگره خودداری کرد و دلیل این امر را نزدیک بودن انتخابات در سرزمینهای اشغالی خواند.
شِرود براون، سناتور ایالت اوهایو، ارتباط نزدیکی با جامعه یهودیان ایالت خود دارد و در موضوع رژیم اسرائیل، خشونتها در سرزمینهای اشغالی را محکوم کرده است. با این حال، وی بین آنچه در «اسرائیل» و آنچه در «بیت المقدس» رخ میدهد، تفکیک قائل است؛ امری که نشان میدهد، وی بر خلاف بسیاری از همتایان خود، بیت المقدس را سرزمینی متعلق به رژیم اسرائیل نمیداند.
وی نیز با وجود اعلام حمایت از رژیم اسرائیل و دادن رأی مثبت به قانون شرکت استراتژیک آمریکا و اسرائیل در سال ۲۰۱۴، از توافق هستهای ایران نیز حمایت کرده و گفته این توافق، «امنیت مردم در اسرائیل (سرزمینهای اشغالی) را تضمین میکند».
در نهایت، جولیان کاسترو، وزیر مسکن و توسعه شهری دولت اوباما، از دیگر گزینههای معاونت کلینتون است که هرچند به تازگی بختش برای کسب این سمت کاهش یافته، هنوز به آن امیدوار است. وی تجربه اندکی در حوزه سیاست خارجی دارد، زیرا سابقه شغلی وی، از شهرداری سن آنتونیو گرفته تا شغل کنونی، هیچ یک ارتباط خاصی با حوزه سیاست خارجی نداشته است. با این حال، وی هم از توافق هستهای ایران و هم از رویکرد کلی دولت اوباما در قبال رژیم اسرائیل حمایت کرده است.